Dieta și bărbații
Și bărbații vor să scape de kilogramele nedorite. Aspectul lor este în joc, dar și sănătatea lor. Înainte de vârsta de 30 de ani, un bărbat din șase este supraponderal. Iar între 30 și 40 de ani, unul din trei bărbați este supraponderal.
Articol de Simona Lazăr, 16 Februarie 2024, 12:27
Stilul de viață are mult de a face cu acest lucru. Părăsim statutul de student pentru un loc de muncă mai degrabă sedentar, ne căsătorim, luăm mese bune în familie, participăm la dineuri de afaceri, ne distrăm, facem din ce în ce mai puțin sport și așa mai departe. În cele din urmă, te îngrași! Nu doar aspectul tău are de suferit. Sănătatea ta este și ea în pericol.
Grăsimea de pe burtă și mânerele dragostei
La bărbați, grăsimea abdominală este prima care concentrează excesul de greutate. Aceasta este zona cea mai expusă riscului de hipertensiune arterială, diabet și boli cardiovasculare. Dar nu vă faceți griji, bărbați, ardeți în mod natural mai multă energie decât femeile, așa că micile voastre eforturi vor fi rapid mai eficiente.
Ca regulă generală, bărbaților nu le place să-și complice viața. Așa că alegeți o dietă simplă, care nu vă obligă să vă cântăriți alimentele sau să urcați pe cântar în fiecare zi. Judecați cantitățile cu ochiul liber, fiți rezonabili și folosiți-vă judecata, mai ales atunci când mâncați în oraș.
În linii mari, există două tipuri de dietă care pot fi folosite pentru a recăpăta o siluetă zveltă: dieta rapidă (nu dieta expres) și dieta completă. După sfatul medicului, prima va dura una sau două luni, în timp ce cea de-a doua, care poate lua locul celei dintâi, se va întinde pe o perioadă mai lungă de timp, pentru a se potrivi celor care doresc să slăbească fără a renunța la plăcere.
Principiul general este următorul
Consumați alimente bogate în proteine (carne slabă, pește, produse lactate), multe legume verzi și apă;
Limitați alimentele bogate în amidon, alimente zaharoase și grăsimi;
Evitați mâncărurile gata preparate, mâncărurile cu sos, produsele de patiserie și alimentele prăjite;
La restaurantul companiei: serviți întotdeauna un fel de mâncare cu legume crude, urmat de un fel de mâncare din carne sau pește cu legume, dar fără alimente bogate în amidon. Evitați mâncărurile grase sau cu sos, alimentele prăjite și nu mâncați prea multă pâine. Dacă puneți unt pe legume, renunțați la vinegretă și viceversa a doua zi;
La o masă de afaceri: alegeți feluri de mâncare bogate în proteine și fibre și sărace în carbohidrați și grăsimi (da fructelor de mare și pepenelui cu șuncă, nu plăcintelor cu pufuleți, quiche-ului sau unei farfurii cu carne de porc). Nu vă terminați complet masa pentru a nu fi tentat să o săriți. Săriți peste desert sau alegeți o salată de fructe sau un fromage blanc simplu;
Ce să beți? Apă, plată sau gazoasă. Puteți varia gusturile schimbând mărcile;
Dacă optați pentru dieta de lungă durată, un pahar de vin este permis în mod excepțional, la fel ca și câteva deserturi, de preferință cu fructe, cum ar fi o felie mică de tarte Tatin cu brânză proaspătă în loc de crème fraîche.
Fiți rezonabili, alegeți cu grijă alimentele și eforturile dumneavoastră vor fi răsplătite.