Medicii şi nutriţioniştii reamintesc importanţa moderaţiei alimentare în următoarele zile
Medicii şi nutriţioniştii reamintesc importanţa moderaţiei în următoarele zile în care de obicei se consumă mai mult, iar ouăle şi mâncărurile specifice sărbătorilor de Paşti pot crea dificultăţi digestive, după cum ne-a transmis reporterul adriana turea.
15 Aprilie 2023, 10:03
În mod deosebit li se atrage atenţia celor care au respectat până astăzi restricţiile alimentare ale postului, dar şi persoanelor care au anumite probleme de sănătate.
Medicul gastroenterolog Mircea Diculescu: „Teoretic este prudent să nu consume mai mult de patru ouă pe săptămână. În această perioadă sigur că este posibil să mâncăm mai multe ouă, dar cred că nu este prudent să mâncăm mai mult de două pe zi, pentru că atunci sigur ficatul şi pancreasul vor suferi. Dacă ştim că nu avem o afecţiune a ficatului, a pancreasului sau a veziculei biliare, sau a stomacului vom avea dreptul să consumăm toate aceste binefaceri ale sărbătorilor pascale, dar în cantităţi moderate şi încă un lucru aş recomanda: să nu lungim foarte mult mesele seara şi în noaptea.”
RADOR