Recomandări ale nutriţioniştilor pentru mesele de Paşti
Specialiştii în nutriţie reamintesc importanţa moderaţiei în următoarele zile, în care se mănâncă mai mult decât de obicei, iar preparatele specifice sărbătorilor de Paşti pot fi digerate mai greu.
15 Aprilie 2023, 16:41
Preşedinta Societăţii Române de Educaţie Nutriţională, Lygia Alexandrescu, le atrage în mod deosebit atenţia celor care au respectat până azi restricţiile alimentare ale postului.
Lygia Alexandrescu: „În general, persoanele care au ţinut toată perioada de şase săptămâni, plus Săptămâna Mare (Albă - n.r.), deci şapte săptămâni de post sunt puse la grea încercare - voinţa lor, de fapt, e pusă la grea încercare. Fiecare vrea să guste din toate bunătăţile specifice acestei perioade. Sunt alimente foarte bogate în proteine şi, după şapte săptămâni de reţinere, lucrurile pot escalada în tot felul de complicaţii şi în special de natură digestivă, dacă nu avem grijă şi nu suntem moderaţi.”
Vestea bună este însă că totuşi avem o grămadă de legume cu frunze verzi, care au multă clorofilă şi proteina poate fi digerată mai uşor. Iar dacă este să începem să mâncăm în dimineaţa de Paşte, vom începe cu oul pe care îl consumăm de obicei, dar cu multă-multă verdeaţă şi chiar şi o bucăţică de pâine, undeva la 30 de grame de pâine cu secară, să avem fibre.
RADOR