5 alimente care ajută la reducerea celulitei
Deseori întâlnită pe fese, coapse sau stomac, celulita afectează și femeile slabe. Deși nu este nocivă pentru sănătate, poate fi o sursă de probleme în viața de zi cu zi. Medisite aruncă o privire asupra a 5 alimente care ar putea ajuta la reducerea celulitei, potrivit mai multor studii.
Articol de Simona Lazăr, 29 Iulie 2024, 18:20
Celulita, cunoscută și sub denumirea de "pieleacojii de portocală", este o problemă complexă pentru multe femei, chiar dacă nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Celulita este o acumulare de grăsime sub piele și o modificare a țesutului adipos în anumite zone ale corpului: partea din spate a coapselor, fesele, stomacul și brațele.
Celulita: afectează în principal femeile
Deși și bărbații pot suferi de celulită, femeile sunt mult mai afectate. Acest lucru se datorează în primul rând diferenței de țesut hipodermic dintre cele două sexe. "Femeile au lobuli adipoși (grupări de celule grase) perpendiculare și paralele pe suprafața pielii, ceea ce înseamnă că cea mai mică alterare este vizibilă rapid. Lobulele adipoase ale bărbaților sunt orientate oblic, lăsând pielea mai fină", explică farmacia online Pharma GDD pe site-ul său.
Mai mult, celulita este legată și de estrogeni. Prin urmare, acești hormoni feminini cresc riscul de celulită, făcând-o mai frecventă la femei. "De asemenea, trebuie remarcat faptul că femeile au mai multă grăsime corporală (25% față de 15% la bărbați) pentru a satisface nevoile crescute ale organismului în timpul sarcinii și alăptării", adaugă Pharma GDD.
Celulita: care sunt cauzele ei?
Celulita nu este influențată doar de hormoni. Ea poate fi încurajată de mulți alți factori. În special, un stil de viață sedentar și o dietă dezechilibrată cresc riscul apariției acestei faimoase pielițe portocalii. Pentru a o evita, trebuie să urmați un regim alimentar sănătos și echilibrat. Anumite alimente în special sunt cunoscute pentru a reduce celulita. Medisite aruncă o privire asupra acestor 5 alimente pe care să le incluzi în meniul tău, conform mai multor studii.
Merișorul
Un studiu publicat în European Journal of Nutrition a arătat că consumul de afine a fost asociat cu o greutate corporală mai mică și, prin urmare, cu un risc mai scăzut de celulită.
Linte
O cercetare publicată în American Journal of Clinical Nutrition a evidențiat beneficiile lintei pentru pierderea în greutate și reducerea celulitei.
Kale
Un studiu transversal din 2014 publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics a arătat că participanții care mâncau legume verzi precum varza kale aveau mai puțină grăsime viscerală decât ceilalți.
Avocado
Un studiu publicat în revista Nutrients a arătat că femeile care au mâncat avocado au slăbit mai mult decât altele.
Bananele
O sursă de potasiu, studiile au arătat că bananele ajută la reducerea umflăturilor. Prin reducerea umflăturilor, bananele ajută la reducerea aspectului vizibil al celulitei.