Greșeli pe care le faci la duș și care îți usucă pielea
Potrivit doctorului Mark Abdelmalek, dermatolog în Philadelphia (SUA), curățenia obsesivă dăunează pielii. Pentru Radio New Zealand (RNZ), el a enumerat cele mai frecvente greșeli la duș.
Articol de Simona Lazăr, 23 Martie 2024, 21:40
Știați că a face mai mult de un duș pe zi este dăunător pentru pielea dumneavoastră? Asta a declarat dermatologul Dr. Mark Abdelmalek pentru RNZ. Potrivit specialistului în dermatologie, dușul, un ritual adânc înrădăcinat în societatea noastră, nu este chiar atât de benefic pentru pielea noastră. Aspectul nostru, pe care ne place să îl împărtășim pe rețelele de socializare prin selfie-uri, ne cere să avem grijă de noi înșine, iar asta înseamnă să facem dușuri. Dar, potrivit medicului, nu avem nevoie de atât de multe dușuri.
Ai grijă câte dușuri faci
"Persoanele care fac duș în mod obsesiv și de mai multe ori pe zi nu sunt sănătoase. Dar echilibrul fericit este undeva la mijloc, care este unic pentru fiecare, pentru pielea și obiceiurile sale", a spus medicul. El atrage atenția că spălarea excesivă a pielii poate exacerba anumite probleme ale pielii, cum ar fi eczema. Așadar, păstrați o mână ușoară!
Dușuri fierbinți, da, dar nu exagerați
Petrecerea timpului într-un duș fierbinte când vremea este rece este cu siguranță plăcută, dar este un obicei prost pentru pielea ta. Nu face decât să distrugă filmul hidrolipidic de pe piele, care este apoi mai ușor de slăbit, deoarece este mai puțin protejată de agresorii externi.
Geluri de duș, săpunuri... Nu ai nevoie de atât de multe produse
Specialistul este ferm convins că folosirea a prea multe produse pe piele pentru a o curăța, contrar a ceea ce spune marketingul, face rău pielii tale. "Ai nevoie de un săpun delicat, care să nu aibă prea multe proprietăți antibacteriene și lucruri care îți vor lipsi pielea de uleiurile naturale. Adică, ai nevoie de săpun la subraț și în anumite părți ale corpului care tind să adune murdărie și lucruri de genul acesta, dar nu ai nevoie de mult săpun și cu siguranță nu trebuie să faci multă spumă."
Mănușile de frecat și alte accesorii nu sunt cheia pentru o piele mai bine curățată
Pentru a avea o piele curată și fină, unele persoane aleg să folosească accesorii precum mănușile exfoliante. Dar, încă o dată, aveți grijă să nu deteriorați bariera cutanată care vă protejează de agresiunile externe. "Mâinile tale sunt un bun dispozitiv de curățare a corpului tău. Nu ai nevoie de texturi suplimentare pentru a îndepărta murdăria și straturile de pe piele. Ai nevoie doar de degete și de puțină apă și săpun."
Semnele de alarmă ale pielii tale
Nu ești sigură dacă faci prea multe dușuri sau dacă produsele pe care le folosești sunt prea agresive? Nicio problemă, potrivit expertului, pielea, care este un organism viu, va ști să te avertizeze. Așadar, dacă observi mâncărimi, o schimbare a aspectului pielii sau sensibilitate, este un semn că te speli prea mult.