Decorarea casei de Crăciun
Pentru că e perioada în care ne simțim bine în familie, ne relaxăm, suntem mai liniștiți și uităm de orice alte preocupări, ne dorim ca Sărbătorile de iarnă să țină cât mai mult.
Articol de Robina Cornaciu, 08 Decembrie 2023, 12:58
De aceea, începem cumpărăturile de Crăciun și decorarea casei cu mult timp înainte de 25 decembrie. De fapt, întreaga lună decembrie e plăcut să ai în casă decorațiuni de Crăciun, lumânări, luminițe, elfi, steluțe și crenguțe de brad.
Decoreaza inclusiv intrarea in casa
“Nu trebuie sa te concentrezi doar pe infrumusetarea aspectului livingului și al celorlalte camere, ci sa creezi in toata casa atmosfera de sarbatoare. Foloseste o coroana impletita de brad pentru a decora usa de la intrare, pune pe hol cateva lumanari parfumate si, astfel, orice persoana iti va trece pragul – prieten sau ruda – va simti magia sarbatorilor de la primii pasi” a precizat la Radio Romania Antena Satelor, Alexa Petre.
Lumineaza casa
„Lumina este unul dintre simbolurile Craciunului, astfel ca nu poate lipsi din casa ta cu prilejul acestei sarbatori. Poti opta pentru decoratiuni luminoase atat pentru interiorul, cat si pentru exteriorul locuintei, in zonele spre care vrei sa atragi atentia. Pentru a crea o atmosfera primitoare si calda, alege multe luminite mici, in locul uneia singure mari si puternice”, spune Georgiana Perieteanu.
Stabileste scheme de culoare simple
Nu pune in cosul de cumparaturi tot ce iti atrage atentia din rafturile magazinelor fara sa te gandesti inainte la culorile pe care vrei sa le folosesti in decorarea casei de Craciun.
Alege o combinatie de doua culori – cum ar fi albastru-argintiu sau rosu-verde – si respect-o in pregatirea casei pentru sarbatori, astfel incat mediul creat sa fie de bun gust, confortabil si relaxant.
Masa
„Masa de Craciun in familie este un moment important si mult asteptat, fiind, pentru multi, una dintre putinele ocazii din an cand rudele din diferite zone ale tarii si nu numai se reunesc. Ai la dispozitie numeroase decoratiuni de Craciun speciale pentru masa: fete de masa cu broderie in spiritul Craciunului, servetele si vesela cu tematica de iarna, suporturi de lumanari, chiar si huse cu Mos Craciun pentru sticlele de vin. Totusi, nu exagera cu decorarea mesei din dorinta ca aceasta sa iti impresioneze musafirii, pentru ca risti sa obtii un aspect neplacut, supraincarcat” spune a Alexa Petre.
Ferestrele
Ferestrele sunt un alt aspect de care trebuie sa tii cont cand iti decorezi casa de Craciun. Pregateste-le de sarbatoare infrumusetandu-le cu crengute de brad si instalatii cu luminite. Evita sa pui in apropierea draperiilor lumanari aprinse, pentru a evita posibile evenimente neplacute.
Bradul
„Bradul este cu adevarat un simbol al Craciunului, iar impodobirea lui, alaturi de cei dragi, a devenit un ritual respectat cu sfintenie in multe familii. Acesta nu este doar pomul sub care Mos Craciun lasa cadourile pentru copiii cuminti, ci si obiectul de decor cel mai impozant din locuinta ta pe parcursul sarbatorilor de iarna si cel care va atrage primul toate privirile. Impodobeste-l potrivit schemei de culori stabilite, pozitioneaza-l intr-un colt luminat al camerei si integreaza-l, ca stil de decorare, in restul incaperii. Este foarte important sa alegi un brad de o dimensiune potrivita cu camera in care il vei aseza si sa nu il incarci in exces cu accesorii” a mai precizat Georgiana Perieteanu.
Atmosfera dintr-o casa decorata de Craciun este calduroasa si primitoare si, cel mai important, te face sa te simti ca intr-o lume magica. Perioada care urmeaza este una a bucuriei, asa ca un mod prin care sa o celebrezi cum se cuvine este sa iti accesorizezi locuinta in spiritul sarbatorilor de iarna.