Moduri de a scăpa de mirosurile neplăcute din casa ta
Nu este nimic mai puțin primitor decât să mergi într-o casă cu miros urât. Există multe lucruri care pot contribui la mirosul neplăcut dintr-o casă. Află cum poți preveni și scăpa de aceste mirosuri neplăcute.
06 Iulie 2021, 15:50
Animalele de companie, fumul, mucegaiul și gătitul pot crea mirosuri care pătrund în aer și persistă în jur. Aceste mirosuri vor pătrunde în cele din urmă în pereți, covoare și mobilier. Vom împărtăși câțiva pași simpli pentru a ajuta la prevenirea și eliminarea acestor mirosuri neplăcute.
Cel mai bun lucru pe care îl poți face acasă este sa permiți intrarea aerului proaspăt. Ori de câte ori este posibil, deschideți ferestrele și lăsați să intre aerul. Chiar și într-o zi rece, deschideți ferestrele pentru câteva minute. Aerul proaspăt îndepărtează rapid și natural mirosurile, precum cele de la fumul de țigară și de la gătit.
Curățarea regulată a podelelor, covoarelor și tapițeriei, cum ar fi canapele și perdele, vă va ajuta să mențineți mirosul proaspăt al camerei. La covoare, puteți adăuga bicarbonat de sodiu. Pur și simplu presărați pe covoare și lăsați să stea suficient de mult timp pentru a absorbi uleiul și murdăria înainte de a aspira.
De asemenea, curățați suprafețele dure în mod regulat. Spălați pardoselile dure, blaturile, chiuvetele și mesele cu un produs de curățare ușor, adecvat pentru suprafața care este curățată.
Folosind un amestec de părți egale de oțet alb și apă, vă puteți crea propriul produs de curățare ecologic, ieftin și eficient pentru toate suprafețele.
Pentru acele zone în care mirosurile se pot acumula mai mult, cum ar fi băile și bucătăriile, o soluție de curățare poate fi mai eficientă în îndepărtarea mirosurilor cu adevărat persistente. Înălbitorul este, de asemenea, eficient în uciderea și îndepărtarea sporilor de mucegai.
Murdăria și uleiurile se pot acumula pe becuri, iar căldura accentuează aceste mirosuri. Din când în când cu o cârpă ușor umedă, ștergeți becurile. Aveți grijă să nu lăsați cârpa umedă să atingă partea metalică a becului.
Curățați și schimbați filtrele din sistemele de încălzire și răcire. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți calitatea aerului, dar vă va face sistemele de încălzire și răcire mult mai eficiente. De asemenea, asigurați-vă că verificați și înlocuiți filtrul din aspirator.
Când se pare că ați încercat totul și nimic nu pare să funcționeze, revopsiți spațiul afectat de mirosuri persistente. Vopseaua proaspătă va acoperi vopseaua veche și va scăpa de mirosurile asociate cu aceasta.
Dormitorul și sufrageria sunt relativ ușor de întreținut pentru a fi curate și ordonate și, prin urmare, fără mirosuri. Aspirarea des a prafului ar trebui să fie suficientă pentru întreținerea curățeniei.
Dacă cineva din casă este fumătoare, deschideți ferestrele atunci când este necesar și luați în considerare achiziționarea unui purificator de aer.
Florile proaspete ajută întotdeauna la eliminarea mirosurilor, iar lumânările pot masca temporar și mirosurile. Lenjeria de pat și tapițeria trebuie spălate în mod regulat. Și perdelele trebuie curățate.
Dacă un miros persistă în covoare sau covoare, poate fi timpul să le înlocuiți. Pereții, dacă sunt acoperiți cu tapet, trebuie șterși din când în când cu un burete umed și săpun.
Bucătăriile, cu tot traficul și utilizările lor, sunt încăperi în care mirosurile se acumulează și persistă. Gătitul lasă în aer o peliculă de grăsime ușoară care se agață de pereți, corpuri de iluminat, podele, blaturi.
Păstrați blaturile curate și ștergeți-le cu un produs de curățare la sfârșitul fiecărei zile. Pardoselile trebuie aspirate și zilnic, în special în casele cu copii și animale de companie.
Ștergeți plita după utilizare, precum și orice ar putea fi pe ea sau pe lângă ea. La sfârșitul zilei ștergeți chiuvetele. Produsele naturale sau produse cu înălbitor vor ucide toate bacteriile dăunătoare.
Dacă mașina de spălat vase are un miros, puneți o cană de oțet și rulați un ciclu. Păstrați un recipient cu bicarbonat de sodiu în frigider pentru a absorbi mirosurile și înlocuiți-l la fiecare două luni. Ștergeți ușile și rafturile în mod regulat.
Datorită conținutului ridicat de umiditate din băi, mucegaiul are tendința de a se dezvolta. Păstrați băile aerisite atunci când utilizați dușul sau cada. Aerisirea, în această cameră, este probabil cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a păstra acest spațiu fără mirosuri.
Curățați chiuveta și cada în mod regulat, folosind înălbitor pentru a menține mucegaiul la distanță. Ștergeți pereții cu un burete, ștergeți podelele și păstrați toaletele curate.
Evitați să folosiți odorizante de cameră, acestea tind să fie copleșitoare ca și miros și deseori sunt mai rele decât mirosurile pe care încearcă să le mascheze.
Unii oameni își păstrează litierelede pisici în baie. Acestea au un miros puternic, chiar și atunci când sunt curate, emit un miros puternic și pot pătrunde în aer și pot afecta restul casei. Dacă aveți un animal de companie, în special o pisică, este obligatoriu un sistem de purificare a aerului.
Spray-urile de cameră și deodorantele durează doar puțin timp. Uleiurile esențiale sunt parfumuri ușoare și mai plăcute, iar mirosul durează mai mult.
Autor: Petrut Mazilu
Foto: pixabay