Nu mai aruncați zațul de la cafea! Puneți-l la flori
Îți place și ție să savurezi în fiecare dimineață câte o cafeluță, nu-i așa? Ei bine, zațul de cafea conține azot, fosfor, potasiu, dar și minerale, carbohidrați ori vitamine, care pot ajuta plantele să crească și să se dezvolte în mod corect.
08 Iunie 2021, 06:17
Dacă ai și o gradină, poți folosi excesul de zaț pentru a ține la depărtare dăunatorii din grădină, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Radio Antena Satelor.
Metoda este destul de simplă, deoarece cojile se usucă foarte bine, iar apoi se piseaza până ce devin o pulbere.
Florile care pot avea beneficii de pe urma zațului de cafea sunt hortensiile, trandafirii, azaleele, rododendronii, dar și mușcatele.
Așadar, zațul trebuie amestecat cu pulberea obtinută din cojile de ouă, iar apoi acest îngrășământ se presară deasupra pământului sau se încorporează în pământ.
Dacă o să folosești acest îngrășământ pentru plantele din ghivece, sugestia ar fi să il pui o dată la 1-2 luni. Acesta va crește aciditatea solului, așa că nu este recomandat să fie administrat foarte des.
Foto: pixabay