Soluții de organizare a locuinței pentru sezonul rece
Cu toții ne dorim să avem o casă spațioasă, luminoasă și bine organizată, astfel încât să răspundă tuturor nevoilor unei familii.
21 Octombrie 2022, 12:59
Pentru cei mai multi dintre noi locuinta ideala trebuie sa fie spatioasa, curata si ordonata. De-a lungul vietii, insa, adunam multe lucruri si obiecte care in timp se dovedesc ca aglomereaza casa si o fac neprimitoare.
Pentru a valorifica mai bine spatiul in care traim avem nevoie de solutii de organizare validate.
Diana Mihaila, primul blogger specialist in solutii de organizare din Romania, a creat programul gratuit "Marea Organizare",ajuns la a 8 a editie.
Este vorba despre o metoda de punere în ordine cu sens a lucrurilor din întreaga locuință si un calendar clar de activitati pe care le putem desfasura de doua ori pe an, primavara si toamna, dedicate organizarii bucătăriei, camarei, dormitoarelor, sertarelor, spațiilor comune casei, spațiilor și lucrurilor copiilor, dressing-ului, cărților, documentelor și a laptopului.
"Frumusețea" acestui program este că el a fost gândit de la început să fie simplu, creativ si intuitiv si sa contina proiecte ușoare.
“Spre exemplu, prima zi este despre sertarele bucătăriei, al doilea despre blaturi și electrocasnice. E foarte posibil ca unii dintre noi să avem doar un sertar cu 3-4 și să nu fie de mari dimensiuni. Încep cu lucruri mici. Sigur, dacă ți se pare că activitatea e prea complexă pentru tine, e în regulă. Începi cu ceva, cu o parte din ea și mai faci conyinui maine. Nu e o problemă că nu te-ai ținut de calendar sau că nu le-ai bifat pe toate cele trecute acolo.Ne adaptăm, dar este bine știut că avem nevoie de circa 21 de zile să fixăm un obicei, pentru că o organizare este un obicei", a precizat la Diana Mihaila.
In acest sezon, programul, care dureaza toata luna octombrie, ne ajută prin practica de zi cu zi să transformam organizarea în obicei. Adică să nu ni se mai pară nici complicat, nici solicitant să punem lucrurile la locul lor.
O lună de zile este practic fixarea obiceiului și exersarea lui în mod organizat, a punctat Diana Mihaila.
“Organizarea este ieftină, simplă, creative si intuitiva! Odată ce ai scos din spațiu ce nu îți mai este necesar, triezi pe categorii, aloci locuri in casă pentru fiecare lucru în parte și încerci să suplinești lipsa unor sisteme sofisticate de depozitare folosind tehnici eficiente de împăturire și stocare. Cutii de pantofi, pungi cu fermoar sau elastice de bani, foarte comune și accesibile ca preț, te pot ajuta să ții totul pe poziții.”
Organizarea este o aptitudine de viață pe care o putem desprinde în aproape orice moment, a explicat Diana Mihaila.
O casă organizată îți dă liniște pentru ca are un flux care te ajută pe tine să îți trăiești viața în armonie.
“Dacă măcar aceste elemente care pot fi gestionate le gestionez, adică am grijă să am fiecare obiect la locul lui și să știu unde e când îmi este recesar, când apare o situație neprevăzută, o să realizez că îmi găsesc mai ușor uneltele decât dacă toate ar fi împrăștiat în jurul meu și aș fi într-o cursă con contra cronometru. Deci cumva organizarea pune această liniște noi în minte, în suflet și dacă vom privi asta, ne va fi ușor și ne vom prietenii cu ea".
Cei mici trebuie sa inevte sa se organize iar exmplul parintilor este essential in deprinderea unor obiceiuri si reflexe, a mai precizat Dian Mihaila, primul Master Professional Organizer din România.
Programul complet Marea Organizarea poate fi consultat pe ideideorganizare.ro.
Foto: pixabay