Ai chef de o ieșire în natură? Îți prezentăm 5 dintre cele mai frumoase păduri din România
Primăvara s-a instalat deja, temperaturile au crescut, așa încât e timpul să ne facem planuri de ieșiri în natură. România oferă o mulțime de locuri frumoase de văzut și dintotdeauna pădurile au avut ceva fascinant.
12 Mai 2021, 09:28
Verdeața primăverii și a verii, ruginiul toamnei și liniștea iernii, toate acestea creează o aură specială. România are păduri multe și frumoase, iar noi venic cu propuneri.
Pădurea de argint - cea devenită populară datorită marelui poet Mihai Eminescu, în “Călin, file de poveste”. Pădurea este o rezervație forestieră din comuna Agapia, județul Neamț și este la doar 1 kilometru distanță de cealaltă zonă remarcabilă descrisă de marele poet, Codrii de Aramă.
O altă destinație de vizitat ar fi Codrii seculari de la Slătioara. Aici întâlnim o arie protejată de interes național, aflată pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Este situată în Carpații Orientali, pe versantul sud-estic al masivului Rarău, în satul Slătioara, județul Suceava. Are peste 1000 de hectare și este supranumită “Catedrala de Lemn a Bucovinei”. Molizi și brazi uriași domină peisajul.
Aici se găsesc și diferite animale sălbatice, precum urși, lupi, căprioare, râși, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Radio Antena Satelor.
De vizitat și Pădurea cu Narcise de la Oșorhei, care este o rezervație naturală de aproape 2 hectare, unde se găsesc stejari, carpeni, fagi, mesteceni. Numele îi este dat de faptul că aici se găsește o specie protejată de narcise sălbatice.
Pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din țară, care a fost declarată arie protejată încă din anul 1930.
Pădurea are aproape 700 de ani, iar aici se găsesc peste 500 de specii de plante și mai bine de 3.000 de specii de animale. Caii sălbatici din Pădurea Letea au intrat în folclorul românesc, dar specii precum vulturul cu coadă albă ori șoimul cu picioare roșii sunt la fel de spectaculoase. Pădurea Letea este singurul loc din Europa unde se găsesc liane.
Pădurea Bogații este o rezervație naturală de tip faunistic, floristic și geologic din nord-estul județului Brașov, în partea centrală a Munților Perșani. Are o suprafață de aproape 6.400 de hectare și reprezintă una din cele mai importante și frumoase păduri de foioase din România. Aici se pot vedea fagi, goruni și carpeni.
Foto: pixabay