Pentru vinurile bune
Ne este dragă România pentru că aici se fac vinuri bune. Avem puzderie de podgorii și sute de soiuri de vinuri dar exportăm foarte puțin fiindcă românului îi place să-l țină aproape pentru orice fel de ocazie. Marile vinuri românești bărbătoase, generoase, corpolente și de multe ori foarte aspre sunt capabile să aibă asigurată medalia de aur la oricare concurs de vinuri.
21 Decembrie 2013, 17:32
Degustatorii spun ca un vin de Nicoresti sau de Ceptura e mai moale si mai catifelat, unul de Samburesti, sau de Mehedinti mai viril si mai incarcat, unul de Recas mai suplu si unul de Minis mai acid si oarecum mai dur, asa cum unul de Murfatlar e mai greu iar unul din sudul Moldovei mai lejer.
Vinurile de Husi, de Cotnari, de Panciu sau de Tarnave au facut mereu sarbatorile mai vesele atunci cand au stat pe mese. Vorba aceea: Ca să nu te prindă jalea / Şi mâncarea să-ţi priască / Bea un "Cabernet" de Valea / Cea Călugărească.