Locuri din România încărcate de mister. "Iazul Vrăjitoarelor" (VIDEO)
Lumea în care trăim ascunde multe locuri și fenomene misterioase, cu taine încă nedescifrate de către știință și care au dat naștere unor legende.
15 Decembrie 2016, 09:46
Și țara noastră este "gazda" unor astfel de locuri, învăluite într-o aură de mister, ale căror povești au făcut înconjurul lumii, deși poate nouă ne sunt mai puțin cunoscute.
Unul dintre ele este “Iazul Vrăjitoarelor”, o baltă împresurată de legende, aflată la o aruncătură de băț de București, lângă Cernica, în padurea Boldu-Crețeasca.
Deși în aparență mica întindere de apă de 5 metri diametru nu are nimic special, în realitate fenomene ciudate, inexplicabile au fost observate în jurul acestei bălți.
Locul este cunoscut și frecventat îndeosebi de vrăjitoarele care practică magia neagră, de aici și numele de " Iazul Vrăjitoarelor". Potrivit superstițiilor, în fiecare an, de Sfântul Gheorghe, de Sânziene și de Sfântul Andrei, în acest loc se deschid porțile spre alte tărâmuri, ceea ce face ca orice vrajă sau blestem să se împlinescă. Mai mult decât atât, se spune că femeile însărcinate, care vroiau să scape de sarcină, veneau la baltă și, după ce intrau câteva minute în apă pierdeau imediat sarcina, practică confirmată și de localnici.
Deși balta are o adâncime de numai un metru și jumatate și nu îşi modifica niciodată dimensiunile, indiferent de condiţiile climatice, unii locuitori susțin legenda conform căreia aceasta nu ar avea fund și orice obiect aruncat acolo dispare fără urmă. Tonele de moloz care au fost aruncate aici de autoritățile comuniste, după cutremurul din 1977 pentru a scăpa de rămășitele clădirilor distruse au fost parcă înghițite de baltă, ceea ce pare să întărească spusele legendei.
Un alt fenomen ciudat este acela ca nu există vietăţi în apă şi toate animalele evită acest loc.
În jurul secretelor acestui lac s-au țesut de-a lungul timpului o serie de povești stranii și legende, însă cea mai cunoscută, confirmată și de bătrâni este legenda legată de sfârșitul lui Vlad Țepeș.
Se spune că aici ar fi fost ucis și decapitat domnitorul Vlad Țepeș, după ce a fost trădat de boieri. Istoricii nu au stabilit însă, cu exactitate data și locul morții temutului voievod.
Cert este că, până în anul 1955, pe locul unde se presupune ca a fost ucis și decapitat Vlad Țepeș, fusese un monument sculptural care reprezenta Ordinul Dragonului și evoca meritele voievodului în lupta cu turcii. După 1955, monumentul a dispărut fără urmă, lăsând în urmă pădurea și această misterioasă baltă care continuă să-i înspâimânte pe oameni, prin fenomenele ciudate care se petrec în acea zonă.
{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=SSJASGd5icE{/youtube}