Pasta de migdale este surprinzător de gustoasă. Deoarece nu este sărată, o puteți folosi pentru tot felul de preparate: o...
Ingrediente 600 g sardine 2 lămâi 600 g ceapă 6 roșii 2 linguri de ulei de măsline 1 frunză de dafin sare grunjoasă sare și...
Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță...
Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri
Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...
Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...
Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...
Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...
Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...
Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...
Riz à l'Impératrice, un desert oarecum uitat, a fost creat pentru împărăteasa Eugénie de Montijo, soția lui Napoleon al...
Heringul este bogat în Omega 3, așa că adăugați-l des în meniul dumneavoastră. Această salată poate fi făcută pe tot...
Ingrediente: 600 g mazăre proaspătă, 400 g file de pește, 1 cățel de usturoi, 1/2 buchet pătrunjel, 2 ouă, 100 g smântână...
Ingrediente: 1 kg de vinete mici și lungi, 3 cepe medii, tocate mărunt, 1/4 pahar de frunze de mentă tocate mărunt, 1 pahar...
Ingrediente: 2 căni de năut în conservă, 1 kilogram de iaurt (4 căni), 5 căței de usturoi zdrobiți, sare după gust, 2 linguri...
Ingrediente 3 lămâi 5 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg 20 cl lapte semidegresat 150 g fructoză 20 cl de frișcă 3 foi de gelatină
Ingrediente 6 tournedos, 150 g fiecare 1,5 kg de roșii 3 șalote 4 căței de usturoi 1 ardei verde și 1 ardei roșu 2 linguri de...
Ingrediente 500 g de năut 250 g linte brună 1 conservă de roșii decojite (400 g) 500 g ceapă tocată mărunt 1 buchet de...
Ingrediente 500 g broccoli 75 g migdale 2 ardei roșii 2 linguri de pătrunjel tocat Vinetă provensală (ulei de măsline,...
Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.
Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3...
Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...
Duminica Floriilor este ultima dintre (puținele) „dezlegări la pește” pe care creștinul practicant le are în acest post al...
Ați dori să mâncați anghinare? Iată ce trebuie să știți despre gătitul și prepararea acestei legume cu puține calorii, bogată...
Inca din primele carti de bucate care apar in Romania secolului al XIX-lea, gasim retete care folosesc drept ingredient...
Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan...
Boboteaza este ultimul eveniment important care încheie Sărbătorile de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului...
„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...
Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...
Într-o cratiță, se amestecă 120 g de zahăr de trestie ușor, 330 ml de lapte vegetal și 80 g de miere lichidă.
Ingrediente: pentru aluat: 50 g polenta, 130 g făină de grâu T80, ½ linguriță de sare, 5 linguri de ulei de măsline, 55 ml...
Ingrediente: 6 pere, 7 cm de ghimbir proaspăt, 100 g de zahăr din trestie de zahăr, 12 felii mici de turtă dulce, 250 g de...
V-ați întrebat vreodată cum puteți prepara o salată mai... deosebită... care să aducă cu ea savoarea inconfundabilă a iernii?...
A început de aproape două săptămâni postul Crăciunului și mâine credincioșii au parte de cea de a doua dezlegare la pește,...
Pregătite din carne slabă - de pasăre sau de vită - aceste crochete pot fi aduse pe masă atât ca antreu, cât și ca fel...
Fructe confiate, fructe exotice, fructe din compot... Toate sunt numai bune pentru o saltă „de iarnă”, în stil „macedoine”.
Credeai că din salată verde nu poți să faci altceva decât... salată? Ei bine, frunzele mari, verzi și cu gust ușor sălciu,...
Pentru dezlegările la pește din acest post al Crăciunului, iată o rețetă care să vă fie de folos!
Plăcinta cu varză murată este o variantă grozavă pentru iarnă şi are un gust excelent. Reţeta este ca a bunicii şi are...
Fulgii de ovăz nu se mănâncă doar cu lapte! Ei pot fi ingredientul de bază pentru un preparat mai complex, cum ar fi...
Ești la dietă, dar vrei să mănânci o bucată savuroasă de friptură? Iată aici o rețetă care sigur o să îți placă.
Trufanda pe final de primăvară, în putere toată vara și-n prima jumătate a toamnei, prazul este o legumă care are șansa de a...
Din legumele adunate în cămară - pentru perioada iernii sau, după caz, pentru postul Crăciunului - puteți pregăti o rețetă...
Ingrediente: 200 g morcovi, două cepe roşii, doi dovlecei, 700 g peşte mic, un crap, un ardei gras, două linguri cu ulei de...
Ingrediente: 1 găină (dacă se poate, crescută la curte, tăiată, curățată și porționată), 3-4 litri de apă, morcov, țelină,...
Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie, 200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură...
Ingrediente: 2 castraveți, 400 g iaurt bulgăresc, câțiva miezi de nucă (zdrobiți sau tăiați fin, după gust), 1 catel de...
Ingrediente: 1 ½ kg carne de porc (tocată), 1 kg carne de vită macră (tocată), ½ kg carne de miel (tocată), 1 albuș de ou, 4...
Ingrediente: 300 g. aluat pentru strudel (foi subțiri de plăcintă) subțire; 300 g. zahăr, 150 g. nuci decojite, 150 g....
Ingrediente: 2 pui (tăiați în 8 bucăți, fiecare), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 2 linguri ulei, 2 cepe...
Ingrediente: 250 g brânză de oaie, 1 ceapă, 50 g untură, 4 cartofi (de mărime potrivită), 1 linguriță de ardei roșu (măcinat;...