-

La Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu-Severin nu este niciun medic specializat în imagistică medicală.

Administraţia unităţii sanitare spune însă că a găsit o soluţie care să vină în ajutorul pacienţilor.
Ajunşi în stare gravă la spital, cu hemoragii cerebrale sau traumatisme craniene, pacienţii sunt duşi noaptea la Craiova, pentru că nu există medici de gardă care să citească rezultatul examenului, ceea ce nu e deloc favorabil pentru sănătatea bolnavilor.
Sandu Olei, managerul SAJ Mehedinţi: „Într-o hemoragie cerebrală, într-un accident vascular, tratamentul trebuie aplicat foarte urgent, ori, dacă pacientul pleacă la tomograf la Craiova, luând în calcul drumul până acolo, luând în calcul faptul că trebuie să ne şi întoarcem, calculând toate chestiile astea, ajungem undeva la patru-cinci ore în care creierul pacientului rămâne neoxigenat şi tratamentul nu este aplicat.”
Reprezentanţii spitalului dau vina pe lipsa de medici pentru situaţie şi spun că ar fi găsit o soluţie la această problemă.
Elena Bololoi, purtător de cuvânt: „Am demarat o procedură, şi deja este în curs de finalizare, de achiziţie a unui sistem Pax, practic, un fel de telemedicină, aşa, pe înţelesul tuturor în ceea ce priveşte imagistica. Astfel, după ce vom încheia contractul şi vom dota cu echipamentele necesare, vom contacta medici din ţară şi vom asigura această gardă pe imagistică.”

RADOR

Foto: Pixabay