-

Program de împădurire în judeţul Vaslui

Primarii din judeţul Vaslui vor să împădurească terenurile agricole degradate în baza unui parteneriat încheiat cu Ministerul Mediului.

Până acum, o singură primărie şi o persoană fizică din judeţ au accesat fondurile europene puse la dispoziţie în acest sens.

 Primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru, preşedintele al filialei Vaslui a Asociaţiei Comunelor din România, i-a anunţat pe primarii din judeţ care vor să împădurească terenurile degradate din comunele lor cu bani de la Ministerul Mediului că trebuie să îşi pregătească documentaţiile cadastrale, dar şi terenurile degradate care ar urma să fie împădurite. Primarul Moraru a precizat că acest lucru se va realiza în baza parteneriatului dintre Asociaţia Comunelor din România şi Ministerul Mediului, care împreună au iniţiat acest program aplicabil în toată ţara, a cărui finanţare se va realiza din fondul de mediu. La nivelul judeţului Vaslui este nevoie de acţiuni de împădurire întrucât sunt în jur de 50.000 de hectare de teren degradat care ar putea fi recuperat prin plantarea de arbori.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 i 3