-

Toate permisele de pescuit comercial din Deltă se înnoiesc

Toţi pescarii comerciali din Delta Dunării vor avea anul acesta permise de pescuit noi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directoarea din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Liliana Ivancencu.

Decizia de schimbare a tuturor permiselor de pescuit comercial din Deltă a apărut ca urmare a faptului că cele care au fost eliberate în ultimii ani nu mai au pagini pentru a fi vizate.

'Pentru carnetul de pescuit comercial, o persoană trebuie să plătească 3,5 lei, iar pentru carnetul de pescuit familial se plăteşte o taxă de 4,2 lei. Doar carnetele de pescuit comercial se vor schimba anul acesta. În ceea ce priveşte carnetele de pescuit familial se vor schimba doar cele care expiră', a menţionat directoarea Ivancencu.

Pentru autorizarea anuală a activităţii de pescuit, persoanele care trăiesc exclusiv din această activitate trebuie să mai plătească 250 de lei.

Potrivit ARBDD, valabilitatea tuturor documentelor necesare desfăşurării activităţii de pescuit comercial a fost prelungită până la prohibiţia pescuitului din acest an, atunci când se aşteaptă ca autorităţile naţionale să adopte atât actul normativ privind prohibiţia pescuitului, cât şi cele referitoare la cotele de pescuit şi punctele de debarcare a peştelui.

În Delta Dunării există circa 1.000 de pescari comerciali.

AGERPRES

Foto: Pixabay

Articole înrudite