-

Din Europa de Est în Regatul Unit, la cules de fructe şi legume

Muncitorii agricoli sezonieri, necesari pentru recoltarea fructelor şi legumelor, vor fi transportaţi din Europa de Est spre Regatul Unit cu zboruri charter, informează BBC.

Compania aeriană privată Air Charter Service a confirmat pentru BBC că primul zbor, cu 150 de muncitori agricoli români la bord, a aterizat joi pe un aeroport din apropierea Londrei. Alte conexiuni similare sunt prevăzute până la sfârşitul lunii iunie. Serviciul privat de charter a organizat deja, în ultimele săptămâni, zboruri pentru muncitorii sezonieri către Germania din Bulgaria şi din România.
Agricultorii britanici au denunţat recent că recoltele de fructe şi legume ar putea fi lăsate să putrezească pe câmpuri, din cauza lipsei de lucrători sezonieri provenienţi din Europa de Est, blocaţi în ţările lor din cauza restricţiilor de călătorie şi a măsurilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, a reamintit BBC.
Uniunea Naţională a Agricultorilor (NFU) din Marea Britanie a informat că sunt necesari până la 70.000 de muncitori sezonieri pentru recoltarea fructelor şi legumelor.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 e 1

Articole înrudite