-

„Relaxarea nu înseamnă că nu mai trebuie să ţinem cont de reguli”

Medicul Virgil Musta, şeful Clinicii de Boli Infecţioase de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara face apel la precauţie şi la responsabilitate pe măsură ce se ridică restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Medicul atrage atenţia că virusul are încă o transmitere ridicată. "În comunitate, virusul mai există, există transmitere comunitară şi este important să fim precauţi şi responsabili. Este firesc ca societatea să începe să funcţioneze normal, dar acest normal este un 'normal' puţin schimbat, adică cu nişte reguli care se pot schimba şi modifica în funcţie de caracteristica evoluţiei pandemiei. Noi asta trebuie să înţelegem. În momentul în care apare o relaxare, nu înseamnă că această relaxare este completă şi nu mai trebuie să ţinem cont de reguli, pentru că, altfel, vom fi obligaţi să instituim din nou restricţii mai mult sau mai puţin severe", spune Virgil Musta.

Vă reamintim, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că de duminică până ieri au fost confirmate alte 166 de cazuri de infectări cu virusul SARS COV 2 la un număr de 3.682 de teste efectuate. Astfel, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID 19 a ajuns la 22.165, iar cel al deceselor la 1. 427 de persoane. La ATI sunt internaţi, în prezent, 175 de pacienţi, iar 15.817 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite