-

Evoluţia epidemiei în ţara noastră este într-o fază de platou

Evoluţia epidemiei în ţara noastră este într-o fază de platou, ceea ce arată că foarte mare parte din populaţie a înţeles că este necesară purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei sociale, spun specialiştii.

Medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie "žMarius Nasta"ť din Bucureşti, consideră că acum este îngrijorător faptul că tot mai mulţi pacienţi cu COVID-19 au forme severe, fac complicaţii şi au nevoie de îngrijiri speciale.
Beatrice Mahler: „Ce este dificil în acest moment este forma de boală pe care o au pacienţii. Tot mai mulţi au forme severe de afectare, sunt forme care au nevoie de oxigenoterapie în momentul în care se internează, care au nevoie de terapie susţinută, nu doar antivirală, ci şi anticoagulantă, antiinflamatorie, de metode de ventilaţie care încep deja pe secţie, şi asta pune două probleme. Pe de-o parte, suprasolicitarea personalului din secţia COVID, dar, pe de altă parte, pacienţii aceştia, după ce se vindecă de COVID, ajung să fie transferaţi în Secţia de Pneumologie, pentru că starea lor cu permite externarea.”

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite