-

Ce mai citim: 6.000 de titluri în format electronic, gratuit

Deşi în această perioadă activitatea cu publicul a Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" din Cluj a fost sistată, angajaţii instituţiei lucrează la digitizarea cărţilor şi documentelor din patrimoniul ei.

Până în prezent sunt disponibile în catalogul online 6.000 de titluri, cu precădere din ştiinţele umaniste, volume de sfârşit de secol XIX şi început de secol XX şi aflate în domeniul public.
Prin intermediul Uniunii Scriitorilor filiala Cluj, scriitorii clujeni au răspuns cu mult entuziasm la apelul bibliotecii şi şi-au pus la dispoziţie cărţile, pe care acum biblioteca la digitizează, iar astfel publicul va avea acces la ele de acasă.
De asemenea, sunt disponibile documente de istorie locală (la secţiunea Memorie şi cunoaştere locală) şi obiecte din colecţii particulare, preluate de la publicul larg, referitoare la Primul Război Mondial, dar şi la viaţa din România înainte de căderea regimului comunist.
Pentru micii cititori, Biblioteca va lansa online Ora poveştilor, proiect care anul acesta a sărbătorit 10 ani, pentru ca părinţii şi copiii să aibă la îndemână o resursă valoroasă, care promovează importanţa lecturii de la vârste foarte fragede.
Mai multe informaţii în interviul acordat pentru postul nostru de radio de doamna Sorina Stanca, directoarea Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" din Cluj.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 c 1