-

Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti lansează TNB-TV

Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti lansează, din 20 iulie, TNB-TV, pe canalul propriu de youtube, sub sloganul "Într-o lume prea agitată, artiştii aduc echilibrul".

"Pe TNB-TV veţi putea vedea primele transmisii live online din inima Teatrului Naţional Bucureşti, materiale video realizate de echipa de comunicare a TNB, cu ajutorul echipei Studioului Media al TNB - care va asigura filmarea şi transmisia live a unor materiale video realizate special pentru publicul pasionat de teatru. TNB-TV vă va prilejui întâlniri speciale, interviuri cu actori, regizori, scenografi, tehnicieni de spectacol, pe scurt oameni de teatru, în special din echipa Teatrului Naţional, dar şi cu cei care ni se vor alătura pe parcursul proiectelor derulate aici. TNB-TV online este un prim pas către o televiziune online dedicată adevăratelor vedete, cum ne place să spunem, în contextul în care termenul 'vedetă' este folosit, parcă, în ultima vreme, prea des şi prea fără atenţie", potrivit unui comunicat al TNB transmis AGERPRES.

Prima transmisie live a TNB-TV va începe luni, la ora 17,00, fiind dedicată premierei spectacolului "Jurnal de România. 1989", care va avea loc pe 24, 25 şi 26 iulie, la Amfiteatru TNB, unul dintre puţinele spaţii teatrale deschise publicului în această perioadă. Aici, se derulează şi în acest an programul "Nopţi de vară, sus, pe teatru", în aer liber, pe acoperişul Teatrului Naţional Bucureşti, precizează sursa citată.

Spectacolul de teatru documentar "Jurnal de România.1989" este cel mai nou episod dintr-un proiect mai amplu al regizoarei Carmen Lidia Vidu.

"Vom afla de la artiştii care au participat la realizarea spectacolului, gânduri, speranţe, idei şi poate... câteva secrete din timpul lucrului. Transmisia fiind live, veţi putea interveni în discuţie prin intermediul mesajelor, le veţi putea pune întrebări invitaţilor şi veţi avea cel puţin o şansă de a afla răspunsurile, pe loc", se arată în comunicat.

TNB-TV a apărut la iniţiativa compartimentului de comunicare-promovare al TNB, în urma succesului pe care l-au avut în rândul spectatorilor transmisiile în regim streaming din perioada martie-iunie 2020.

"Propunerea a fost făcută în scopul creării unei alternative de program online pentru spectatorii interesaţi de teatru, de scenă, de viaţa artiştilor şi de activităţile artistice care se desfăşoară în jurul spectacolelor de teatru. Dorim ca acest canal de comunicare să rămână dedicat doar vieţii teatrale, evitând orice interferenţe cu subiectele de altă natură ce populează canalele media. Le propunem, de aceea, viitorilor noştri spectatori ca în timpul acestor reprize de streaming-live să respectăm cu toţii regula jocului, aceea de a evita orice deviere de la această direcţie strict culturală", explică sursa citată.

Sursa: AGERPRES