-

Copii şi adolescenţi, infectaţi cu noul coronavirus, într-o tabără de vară

Un studiu al unui focar cu noul coronavirus într-o tabără de vară susţine constatarea conform căreia copiii de toate vârstele pot fi infectaţi cu agentul patogen.

Acest lucru a fost anunţat de Agenţia americană de sănătate CDC, vineri, 31 iulie.
Contrar presupunerilor iniţiale, copiii şi adolescenţii ar putea juca, de asemenea, un rol important în transmiterea de SARS-CoV-2. Studiul lansat vineri reînvie dezbaterea privind redeschiderea şcolilor din Statele Unite, după vacanţa de vară.
Studiul a analizat un focar de coronavirus care a avut loc la sfârşitul lunii iunie, într-o tabără de vacanţă de zece zile pentru copiii şi adolescenţii din sudul Georgiei. Din cele aproximativ 600 de persoane prezente acolo, doar 344 au avut rezultatul unui test de coronavirus şi 260 dintre ele au fost infectate cu noul coronavirus. Printre acestea s-au aflat 51 de copii cu vârsta până la zece ani, 180 de adolescenţi şi 29 de adulţi. Potrivit studiului, din cauza lipsei rezultatelor testelor, se presupune că au existat mai multe infecţii.
Cei aproximativ 250 de angajaţi şi voluntari din tabără au trebuit să poarte măşti, iar cei aproximativ 350 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani nu au fost nevoiţi să poarte măşti de protecţie. Potrivit studiului, în timpul şederii lor de câteva zile, au existat numeroase activităţi atât în aer liber, cât şi în interior.
Pe 23 iunie, la două zile de la sosirea oaspeţilor, un adolescent a fost trimis acasă pentru că avea simptome de răceală. După ce persoana respectivă a fost testată pentru noul coronavirus şi rezultatul a ieşit pozitiv, cei responsabili au închis tabăra pe 27 iunie. Dintre cele 136 de persoane care aveau simptome (febră, dureri de cap şi dureri în gât), 36 au spus că nu au simptome.

RADOR
Foto: Pixabay