-

IMM-urile şi HoReCa, în programul de instalare a panourilor fotovoltaice

IMM-urile şi companiile din domeniul HoReCa se vor putea înscrie de luna aceasta în programul de instalare a panourilor fotovoltaice.

Numit "Electric-Up", programul se adresează în special IMM-urilor din zona producţiei industriale şi companiilor din zona turismului, precum unităţi de cazare şi restaurante. Se oferă finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice care să asigure consumul propriu, dar şi pentru instalarea staţiilor de încărcare a maşinilor electrice. Şeful Departamentului de eficienţă energetică din cadrul Ministerului Energiei, Daniela Barbu, a oferit mai multe detalii la o dezbatere organizată de platformă media Energynomics.
Daniela Barbu: „Programul are o sumă alocată de 476 de milioane de lei. Finanţarea va fi de sută la sută. Se poate aloca un avans de 30% în condiţiile în care se va depune o scrisoare de garanţie bancară sau un instrument de garantare. Programul presupune instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere de 27 de kW până la 100 de kW în funcţie de consumul pe care operatorul economic îl are.”

RADOR
Foto: Pixabay