-

România, pe locul doi la cei mai ieftini carburanţi din Uniunea Europeană

România are cel mai mic preţ la benzină şi motorină, din Uniunea Europeană, după Bulgaria. Datele Oil Bulletin, publicaţia Comisiei Europene, arată că benzina costă în ţara noastră 0,93 de euro pe litru, în medie, în timp ce media europeană este de 1,26 de euro pe litru.

Cea mai scumpă benzină de pe continent se găseşte în Danemarca, Italia şi Suedia. La fel stau lucrurile şi la motorină. În România, carburantul diesel costă 0,9 euro pe litru, faţă de media europeană, care este de 1,1.

Doar în Bulgaria benzina şi motorina sunt mai ieftine decât în România. Preţurile analizate sunt cele din benzinării, adică au toate taxele incluse.

Pentru România, valorile anunţate de publicaţia Comisiei Europene reprezintă media preţurilor practicate de şase mari lanţuri de benzinării, pentru fiecare tip de carburant.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite

  • Preţul la carburanţi ar putea fi plafonat

    Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că Executivul are în vedere plafonarea preţurilor la carburanţi. Iniţial, Teodorovici vorbise doar despre intenţia de eliminare a supraaccizei, care ar fi ieftinit preţul la pompă.