-

Dulcețuri și siropuri de pe Valea Bârgăului, atestate ca "produs tradițional"

Încă 25 de dulcețuri și siropuri de pe Valea Bârgăului au fost atestate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu titulatura de "produs tradițional".

Din anul 2013 până în anul 2019, „Povila de Bârgău” și „Pita cu crumpiri” au fost singurele produse atestate ca „produs tradițional”, fiind deschizătoare de drum în județul Bistrița-Năsăud.

În 2019, însă, situația s-a schimbat. Anul trecut, 26 de produse din Bistrița-Năsăud au fost atestate ca și „produs montan”.

Anul acesta, alte 25 de produse, de această dată de pe Valea Bârgăului, au primit recunoașterea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Mai exact, au primit atestatul de produse tradiționale, următoarele: Chisăliță de zmeură, Chisăliță de mură, Chisăliță de afine, Chisăliță de soc, Chisăliță de merișor sălbatic, Chisăliță de pomnițe, Chisăliță de nuci verzi, Chisăliță de cireșe pădurețe, Chisăliță de pene de rujă, Chisăliță din pene de acăț, Chisăliță din pene de lilie, Chisăliță din pere pietroase, Hece-pece, Liptar Sirop de zneură, Sirop de mură, Sirop de afine, Sirop de soc, Sirop de pene de soc, Sirop din pene de acăț, Sirop din pene de rujă, Sirop din pene de tei, Sirop de nintă, Sirop din muguri de buhaș, Sirop din șimbru de câmp.

Toate aceste produse pot fi găsite pe site-ul www.madr.ro, www.afiprofamilia.ro sau prin intermediul aplicatiei de telefon mobil CPAC.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay

Articole înrudite