-

Munca de acasă a venit cu avantaje, dar şi cu dezavantaje

Munca de acasă a venit cu avantaje, dar şi cu dezavantaje pentru firmele româneşti, mai ales pentru cele în care înainte de pandemie utilizarea email-ului, a sistemelor de videoconferinţă şi a altor platforme reprezentau o necunoscută, relevă o analiză realizată la nivel naţional de compania de consultanţă Frames.

Cele mai mari neplăceri sunt legate de absenţa interacţiunii sociale cu colegii, menţionată de aproximativ 60% dintre cei întrebaţi, lipsa unui mediu de lucru optim şi volumul mai mare de muncă în noile condiţii.

Pe lista provocărilor se află însă şi creşterea riscurilor de securitate cibernetică.

Majoritatea dintre cei chestionaţi nu au urmat nicio formă de instruire în domeniul managementului, securităţii informaţiilor şi al protecţiei datelor cu caracter personal.

Potrivit studiului, elementele care pot reduce pericolele din zona muncii de acasă sunt legate de instruirea online a angajaţilor în direcţia recunaşterii site-urilor web false şi a evitării email-urilor şi a mesajelor de phishing, de utilizare a laptopului de serviciu numai pentru activităţi profesionale şi de gestionare adecvată a parolelor şi a celorlalte măsuri de securitate.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite