-

Linii Telverde lansate pentru accesul la informații despre noul an școlar

Ministerul Educației și Cercetării a lansat două linii Telverde pentru a facilita accesul rapid la informații despre contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în anul educațional 2020-2021.

Liniile telefonice sunt gratuite și vor funcţiona de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

De asemenea, a fost lansat și portal educatiacontinua.edu.ro.

Profesorii, părinții și elevii pot afla de aici date legat de modul în care începe noul an școlar.

Portalul facilitează accesul direct la informare pentru toți cei din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public.

Profesorii, elevii și părinții pot găsi detalii legate de ghidurile metodologice și de organizare și desfășurare a activităților în cadrul unităților de învățământ.

Aceste materiale au fost concepute pentru fiecare nivel de învățământ prin raportare la particularitățile acestora.

Ghidurile conțin informații ce privesc educația timpurie, învățământul preșcolar, învățământul primar, gimnazial și liceal, dar și învățământul vocațional, profesional și tehnic.

Portalul va cuprinde toate documentele emise de Ministerul Educației și Cercetării, dar și de Ministerul Sănătății legate de norme, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același spectru tematic, grupa de pe arii de interes, respectiv cicluri de învățământ.

Foto: pixabay

Articole înrudite