-

Guvernul intenţionează să aplice un sistem nou cu un model flexibil de muncă, inclusiv privind lucrul de acasă

Guvernul intenţionează să aplice un sistem nou cu un model flexibil de muncă, inclusiv privind lucrul de acasă, pentru susţinerea angajaţilor şi a firmelor.

Măsura ar urma să facă parte din planul de relansare economică ce va fi finalizat în curând, a anunţat premierul la o dezbatere despre noile tendinţe de pe piaţa muncii din România.

Munca prestată de angajaţi de acasă reprezintă o noutate pentru România, a subliniat premierul Ludovic Orban. El a mai spus că trebuie gândit modul în care va fi pus în funcţiune acest tip de muncă.

Ludovic Orban: Pe de o parte, să fie cât mai uşor de accesat; pe de altă parte, să asigure criterii de acordare a ajutorului către companie şi către angajaţi foarte clare, astfel încât să reducă cât mai mult posibilitatea ca unii să poată să utilizeze această formă de protecţie fără să aibă nevoie.

Munca de acasă sau telemunca este strâns legată de digitalizarea administraţiei centrale şi locale, crede vicepremierul Raluca Turcan.

Raluca Turcan: Avem impulsul finanţării europene prin programul SURE, care vine să sprijine această abordare a flexibilităţii muncii, fie că vorbim de un timp mai redus pentru a se păstra locurile de muncă, fie că vorbim de o debirocratizare a telemuncii, astfel încât să fie rentabil de ambele părţi să apelezi la telemuncă.

Raluca Turcan a mai amintit că viitorul plan de relansare economică a României, care va fi elaborată de Guvernul Orban, va conţine criterii clare legate de telemuncă

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite