-

Aviz favorabil pentru “DNA-ul Pădurilor”

Proiectul privind înființarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DNA-ul Pădurilor) a primit aviz favorabil de la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.

Inițiativa legislativă depusă în Parlament se pliază pe recomandările primite de la Grupul de lucru privind chestiuni generale, inclusiv evaluare (GENVAL) al Consiliului UE, de înființare a unei structuri speciale de magistrați și de profesionalizare a acestora în domeniul infracțiunilor de mediu.

Același grup a semnalat într-un raport din decembrie 2019 o serie de probleme semnificative în România, printre care se numără: lipsa unei cunoașteri temeinice privind amploarea fenomenului de infracționalitate în domeniul mediului, carența de date și statistici concludente, inexistența unei prioritizări pentru rezolvarea acestei probleme, lipsa procurorilor și judecătorilor specializați și a cursurilor de formare în acest domeniu sau a unei structuri speciale a magistraților.

Proiectul privind DNA-ul Pădurilor a primit în data de 22 aprilie aviz favorabil și de la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților

Foto: pixabay

banner 600 i 3

Articole înrudite