-

Tătaru: Creşterea prognozată este de până în 1.500 de cazuri pe zi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vor fi făcute evaluări săptămânale, iar restaurantele se vor închide în localităţile unde indicele de răspândire a virusului SARS-CoV-2 va fi mai mare de 1,5 - adică incidenţa cumulată în 14 zile este de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Decizia va fi luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Întrebat dacă se va putea face faţă unui eventual val de noi cazuri de COVID-19 apărute în urma deschiderii restaurantelor, teatrelor, sălilor de cinematografe şi a şcolilor, Tătaru a răspuns: "În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru ("?) pentru fiecare activitate care se reia, atunci putem gestiona o creştere mică a numărului de cazuri pe care o asumăm. În cazul în care nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creştere mare a numărului de cazuri".
Tătaru a menţionat că, în cazul respectării regulilor, creşterea prognozată este de până în 1.500 de cazuri pe zi. "Dacă nu se respectă regulile, atunci vom fi nevoiţi să intervenim cu restricţii în anumite zone", a adăugat el.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 573 ori