-

Adolescenții vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19, luni și marți

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adolescenții vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 la începutul acestei săptămâni, pentru a se marca și 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului.

Tinerii cu vârste între 16 și 18 ani sunt cei cărora li se adresează evenimente de tip maraton programate azi și mâine.

Peste câteva zile se va putea trece și la imunizarea copiilor de peste 12 ani, iar programările se vor putea face de mâine pe platforma online.

Minorii au însă nevoie de consimțământul informat al părinților, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, prezent la o caravană a vaccinării în județul Suceava, citat de Radio Romania Actualitati.

Raed Arafat: Am avut o persoană de 17 ani care nu avea consimțământul familiei și urma să-l aducă ca să putem să o vaccinăm. Copilul ca să fie vaccinat trebuie să aibă consimțământul părintelui. Sper să înțeleagă că și asta este o componentă importantă pentru că, chiar dacă copiii nu fac boală sub formă gravă, ei transmit. Noi ne pregătim și ne vaccinăm, nu pentru că acum stăm bine, ci pentru a preveni o nouă situație în viitor și pentru a preveni pentru ca o nouă variantă sau una dintre variantele care se răspândesc mai rapid să intre și să înceapă să crească numărul cazurilor. Cu cât ne vaccinăm mai mult, avem șansa să controlăm situația și să revenim la normalitate mai repede.

Foto: pixabay

Citit 401 ori