-

Peste 11.000 de permise de conducere şi aproximativ 4.000 de certificate de înmatriculare au fost reţinute de poliţişti, în perioada 11 - 31 august.

„Recolta” a venit în urma unei acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere.
Potrivit unui comunicat al IGPR transmis, joi, AGERPRES, în perioada 11 - 31 august, poliţiştii rutieri au verificat peste 24.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.
În această perioadă, arată sursa citată. pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere - IGPR, au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalităţii documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
'În cadrul acţiunii, au fost verificate 183.443 de autovehicule, dintre care 24.457 înmatriculate în alte state. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 107.831 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, 101.940, fiind pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state care au pus în pericol traficul rutier au primit 7.083 de sancţiuni contravenţionale', se precizează în comunicat.
În aceeaşi perioadă, spun oamenii legii, la nivel naţional, au fost reţinute 11.181 de permise de conducere (dintre care 709 de permise de conducere conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi 3.729 de certificate de înmatriculare (dintre care 343 eliberate de autorităţi din alte ţări).
'Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 129 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 144 pentru lipsa asigurării răspunderii civile auto', se menţionează în comunicat.
Totodată, poliţiştii au constatat 1.646 infracţiuni, dintre care 97 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state. AGERPRES

Foto: Pixabay