-

Clujenii care se încadrează în etapa a doua de vaccinare anti Covid19 şi-au arătat în număr mare interesul pentru vaccinare.

Încă din primele ore de când a existat posibilitatea de programare, platforma online pusă la dispoziţie a fost suprasolicitată. Ba mai mult de atât zilele trecute platforma s-a blocat şi a durat destul de mult până când problemele au fost remediate. Platforma şi-a revenit, însă acum cine doreşte să se programeze în judeţul Cluj mai are de aşteptat pentru că nu mai sunt locuri disponibile.
Programarea pentru vaccinare a început cu probleme în etapa a doua a campaniei. Platforma s-a blocat, locuri nu mai sunt, ne rămâne doar să aşteptăm până când noi doze de vaccin vor fi disponile.
În etapa a doua sunt incluse şi persoanele peste 65 de ani, pentru care poate fi dificil să se programeze online aşa că nu le rămâne decât să apeleze la medicul de familie.
În ceea ce ţine de bolnavii cronici, indiferent de vârstă, aceştia sunt incluşi şi ei în etapa a doua de vaccinare. Chiar dacă mulţi dintre ei şi-au manifestat dorinţa de a se vaccina, în judeţul Cluj acest lucru nu este posibil pentru o perioadă din cauza lipsei de locuri, aşa că unii dintre ei au decis să se deplaseze în alte localităţi din împrejurimi.
Unii medici de familie au decis chiar să rămână peste program pentru a-şi ajuta pacienţii să se programeze la vaccinare.
Este şi cazul vicepreşedintelui Patronatului Medicilor de Familie Cluj, Corina Bodea care spune că a primit numeroase solicitări din partea pacienţilor săi pentru a-i ajuta să se programeze.
Cei care doresc să se vaccineze trebuie să urmărească constant platforma unde se realizează programările pentru a afla când vor apărea noi locuri libere în judeţul Cluj, altfel riscă să prelungească perioada de timp până când se vor putea vaccina.

RADOR
Foto: Pixabay