-

Măsuri speciale de pază au fost luate azi noapte în judeţul Arad, după ce la marginea unui drum circulat a fost descoperită o bombă de 50 de kilograme.

Bomba a fost găsită la marginea drumului judeţean care leagă municipiul Arad de comuna Frumuşeni. Pirotehnicienii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad au ajuns la faţa locului după ce au fost anunţaţi la 112 de existenţa unei bombe abandonată de o persoană necunoscută, care ar fi transportat-o cu bicicleta.
"La faţa locului s-a găsit o bombă de aviaţie exploziv-brizantă de 50 de kg, abandonată de către o persoană necunoscută, Ca urmare a cercetării efectuate asupra muniţiei s-a decis că bomba rămâne până marţi în acel loc, un echipaj de poliţie asigurând paza peste noapte. Echipele pirotehnice nu execută distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp şi nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului. Muniţia se va distruge în cursul zilei de marţi. Se vor executa mai multe operaţiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanţa de siguranţă faţa de localitate şi căile de comunicaţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.