-

România ar trebui să vină cu un plan de renunţare totală la utilizarea cărbunelui pentru energie, susţine prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

România ar trebui să vină în curând cu un plan de renunţare totală la utilizarea cărbunelui pentru energie, pentru că această resursă nu are viitor, susţine prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. El a spus la o conferinţă de specialitate că ţara noastră are la dispoziţie fonduri în acest scop, iar dacă banii vor fi utilizaţi inteligent, vor fi create şi locuri de muncă pentru muncitorii disponibilizaţi.
Frans Timmermans: „Ca nepot de miner, trebuie să spun sincer că nu există nici un viitor pentru această industrie, însă pentru oamenii din minerit, da, iar aici trebuie mobilizaţi bani din Fondul tranziţiei juste, pentru a le da oportunităţi economice. Sigur, gazul este o soluţie energetică tranzitorie. Infrastructura de gaz trebuie adaptată, însă, astfel încât să poată transporta hidrogen, combustibilul viitorului, iar costul este doar cu 20% mai mare. Aşa că dacă România investeşte în reţeaua de gaz, investiţia trebuie să fie inteligentă, pentru a se adapta oricărui gaz purtător de energie.”

RADOR
Foto: Pixabay