-

Festivalul Mucenicilor în Parcul Naţional

Bucureştenii sunt asteptati în perioada 5 - 9 martie la cel mai mare eveniment dedicat Sărbătorii celor 40 de Mucenici! Organizatorii promit să lase cu gura căscată fiecare vizitator prezent la cea de-a VIII-a ediţie a festivalului mucenicilor!

Special pentru această ediţie a târgului gospodine iscusite din toate zonele ţării vor prepara sub ochii trecătorilor mucenici inediţi dar şi tradiţionali din Muntenia, Oltenia, Moldova, Bucovina, Dobrogea, vin la festival să se întreacă în migală, chiar sub ochii oaspeţilor, arată organizatorii.
Vizitatorii târgului vor putea gusta din plăcinte munteneşti, poale-n brâu moldoveneşti şi din plăcintele dobrogene cu brânză. Nu vor lipsi cozonaci, dulciuri, dulceţuri, brânzeturi, afumături, jamboane, muşchiuleţi, pastrama, care va sfârâi pe grătare, cârnaţii, micii, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite cu vin şi ţuică fiartă şi cu licori din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere. În târg se vor găsi şi obiecte tradiţionale, lucrate cu multă măiestrie de meşteri autentici. Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteţi alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genţi din piele naturală cu motive naţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

RADOR
Foto: Pixabay