-

Epilepsia, o descărcare bruscă de electricitate în creier

Stabilirea diagnosticului de epilepsie cade ca o veritabilă ghilotină şi asupra suferindului, şi asupra familiei acestuia.

Epilepsia este, în această vreme, o boală nevindecabilă, dar, judicios tratată, ea îi permite bolnavului să meargă la serviciu, la şcoală.

Este impresionantă pentru cei din jur o criză de epilepsie: bolnavul se prăbuşeşte, se zguduie de spasme, îi apar spume la gură, nu este conştient.

De fapt, pe înţelesul oricărui om de pe zebră, ce înseamnă epilepsia? Criza de epilepsie este o descărcare bruscă, furtunoasă, de electricitate în creier.

Trebuie subliniat adevărul ştiinţific despre fixarea diagnosticului de epilepsie. Medicii specifică faptul că epilepsia este declarată dacă pacientul are mai mult de o criză de epilepsie.

Foarte mulţi oameni au o criză de acest fel, dar dacă ea nu se repetă, nu este vorba de epilepsie. Bolnavul de epilepsie trebuie însă să urmeze conştiincios tratamentul medicamentos prescris de medicul de specialitate, dar trebuie să se supună şi rigorilor unui anume regim de viaţă.

El trebuie periodic să se prezinte la un consult, pentru ca medicul să schimbe la nevoie dozele de medicamente. Un succes al terapiei este rărirea crizelor de epilepsie, se ajunge şi la repetarea lor o dată la câţiva ani.

În această perioadă, suferindul poate să meargă la serviciu, să urmeze cursurile şcolilor şi facultăţilor.

Citeste contoinuarea AICI

Foto: pixabay.com