-

8 motive pentru care se zbat ochii, potrivit medicilor

Pentru majoritatea dintre noi, aceste mici "spasme" sunt foarte ușoare și se simt ca o zbatere blândă pe pleoapă. Alte persoane ar putea să aibă o zbatere suficient de puternică încât să vă forțeze să vă închideți complet pleoapa.

Zbaterea ochilor este un spasm repetitiv, involuntar al mușchilor pleoapelor. De obicei, în pleoapa superioară apare o derută, dar poate apărea atât în cea superioară, cât și cea inferioară.

Spasmele apar de obicei la fiecare câteva secunde pentru un minut sau două. Episoadele de iritare a pleoapelor sunt imprevizibile.

Aceste zbateri sunt nedureroase și inofensive, dar vă pot deranja. Cele mai multe spasme se vor rezolva pe cont propriu fără a fi nevoie de tratament.

În cazuri rare, spasmele pleoapelor pot fi un semn de avertizare timpurie a unei tulburări cronice, mai ales dacă spasmele sunt însoțite de alte șocuri faciale sau mișcări incontrolabile.

Nimeni nu știe ce cauzează acest lucru, pe care medicul specialist îl poate numi blefarospasm. Când se întâmplă, pleoapa, de obicei cea superioară, clipește și nu o puteți opri.

Uneori afectează ambii ochi. Pleoapa se deplasează la fiecare câteva secunde pentru un minut sau două. (PM)

Zbaterea unui ochi este destul de intalnita. Aceste contractii musculare implica zona inferioara a pleoapei unui ochi, insa si partea superioara a pleoapei se poate zbate.

Tresarirea ochiului dureaza, de obicei, cateva secunde sau minute si trece de la sine. Insa se poate intampla ca zbatarea sa dureze saptamani sau chiar luni.

Care sunt cauzele zbaterii unui ochi?

Stresul, oboseala, fortarea ochilor, cafeina, alcoolul, uscarea ochilor, dezechilibru nutritional si alergiile toate acestea pot cauza tresarirea ochiului. Adesea, cateva intrebari legate de stilul de viata pot determina cauza zbaterea ochiului ca si gasirea celei mai bune solutii pentru stoparea sa.

Cand apar spasme la ochi ai impresia ca toata lumea poate vedea ce se intampla. Insa tresarirea ochiului este subtila si nu poate fi observata cu usurinta de ceilalti.

Asadar, de ce apar spasmele la ochi?

Stresul

Organismele noastre reactioneaza diferit la stres. Zbaterea unui ochi poate fi un semn al stresului mai ales atunci cand este legata de probleme cu vazul (ca de exemplu fortarea ochilor).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay