-

Care este cea mai periculoasă dietă pentru sănătatea omului?

Cercetătorii au descoperit care este cea mai periculoasă dietă pentru sănătatea omului şi ce efecte are aceasta asupra sănătăţii. Dieta ketogenică s-a dovedit a fi cea mai perisculoasă pentru că afectează grav sănătatea.

Se presupune că atunci când urmezi o dietă ketogenică se modifică complet alimentaţia zilnică, din cauza reducerii consumului de carbohidraţi şi creşterea considerabilă a consumului de grăsimi - titrează site-ul "U.S.News", care citează concluziile unui studiu efectuat de nutriţioniştii şi medicii americani.

Potrivit cercetătorilor din Statele Unite, dieta ketogenică ajută la reducerea greutăţii, dar nu este indicat să fie ţinută pentru o perioadă îndelungată, întrucât poate duce la dezvoltarea unor boli, inclusiv cancer sau diabet.

La persoanele care ţin această dietă se remarcă o stare de lentoare în organism, iar starea emoţională a persoanelor se modifică, acestea devenind mult mai suspicioase şi agresive.

De asemenea, la aceste persoane se înregistrează o reducere a capacităţii de muncă şi a capacităţilor cognitive, avertizează cercetătorii.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite