-

Proiect: Pacienţii infectaţi cu tuberculoză, trataţi şi în sistem ambulatoriu

Pacienţii infectaţi cu tuberculoză vor putea fi trataţi şi în sistem ambulatoriu în cadrul unui proiect-pilot lansat de Ministerul Sănătăţii.

Într-o primă etapă, proiectul vizează 200 de pacienţi din Bucureşti, aflaţi în evidenţa Institutului "Marius Nasta", care nu sunt contagioşi şi pot urma tratament de specialitate acasă.

Ministrul sănătăţii, Victor Costache, a precizat că este o formă inovativă de abordare a acestei boli şi ar putea fi un model de bune practici pentru celelalte spitale de specialitate din România:

În continuare, din păcate, majoritatea pacienţilor din România, în momentul când sunt diagnosticaţi cu tuberculoză, o afecţiune dramatică, sunt automat spitalizaţi.

Acest proiect este un proiect-pilot, care se derulează pe Bucureşti şi vor fi targetaţi 200 de pacienţi care sunt necontagioşi şi vor putea fi trataţi în premieră în afara Institutului de Pneumoftiziologie. Este o schimbare de paradigmă şi este foarte important că aceşti pacienţi nu vor fi scoşi din sânul familiei şi vor fi trataţi în siguranţă acasă.

Proiectul se derulează până la sfârşitul acestui an şi este finanţat dintr-un fond special al Naţiunilor Unite.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite