-

Un iaurt pe zi împotriva diabetului

Consumul de iaurt zilnic ajută la prevenirea apariției diabetului de tip 2. Ca parte a unei diete echilibrate, combinată cu o activitate fizică regulată, iaurtul poate fi un mijloc suplimentar de prevenire a diabetului.

Ceea ce este deosebit de izbitor în studiul american realizat de cerecetătorii de la Universitatea Harvard este dimensiunea populației luată în considerare, deoarece s-a ajuns de la aproximativ 200.000 la un milion de persoane care au fost monitorizate timp de câteva decenii.

Așadar, consumul unei porţii de iaurt simplu în fiecare zi reduce riscul de a dezvolta diabet cu aproape 20%.

Acest efect nu a fost observat la lapte sau brânză, ceea ce demonstrează că ”bacteriile bune” furnizate de iaurt joacă un rol important (prin îmbunătățirea compoziției florei intestinale), împreună cu alte componente (proteine, vitamine, inclusiv vitamina K) și au influență asupra aportului caloric (iaurtul înlocuiește în mod avantajos o gustare sau un desert mai gras și mai dulce).

În orice caz, aceasta este o referință nutrițională excelentă.

Sursa: rador

Foto: pixabay

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept