-

Vrei să fii elegant? Iată ce greșeli nu trebuie să faci!

Scris de

Deși mai puține decât în cazul doamnelor, regulile de stil vestimentar masculin nu trebuie ignorate. Imaginea unui bărbat îngrijit, elegant, manierat și cult îl va propulsa întotdeauna în față.

Stilul vestimentar masculin trebuie să fie caracterizat prin “calitate” și “simplitate”. Combinația armonioasă a celor două elemente le oferă domnilor încredere, siguranță, eleganță și putere. Citește mai jos care sunt cele 4 greșeli de stil care știrbesc imaginea unui bărbat elegant și evită-le pentru a arăta impecabil.

1. Cămașa cu mânecă scurtă
Nu este o investiție recomandată pentru garderoba unui bărbat elegant. O cămașă cu mâneca scurtă va face imposibilă prezența celor 2 cm de manșetă care trebuie să iasă de sub mâneca sacoului, pentru un plus de eleganță. Dacă ai un job care presupune o ținută deosebita, o cămașă cu mâneca scurtă îți va umbri imaginea și-ți va reduce din credibilitate. Înlocuiește cămașa cu mâneca scurtă cu o cămașă de calitate cu mânecă lungă. Pentru o ținută mai lejeră, casual, poți opta pentru o cămașă care are bride de prindere a mânecilor suflecate.
2. Lungimea incorectă a cravatei
Cravata este o piesă indispensabilă din garderoba unui bărbat elegant. O cravată din țesătură de calitate și cu un design potrivit va scoate, cu siguranță, un bărbat din anonimat. Atenție maximă însă la lungimea cravatei! O cravată prea lungă sau prea scurtă poate transforma un bărbat elegant într-unul caraghios. Regula este simplă “vârful cravatei trebuie să ajungă la mijlocul curelei pantalonilor”. Este lungimea ideală care vă va ajuta să arătați impecabil și atunci când stați în picioare, și atunci când sunteți așezat. O cravată prea lungă induce ideea de neglijență, iar una prea scurtă transformă un bărbat bine într-unul neglijent.
3. Nasturii sacoului încheiați incorect
Deși este o regulă care a intrat deja de mult timp în codul vestimentar al majorității bărbaților, încă mai sunt reprezentanți ai sexului care ignoră foarte mult acest aspect. Numărul greșit al nasturilor de la sacou încheiați transformă brusc o ținută elegantă într-un eșec. Oricât de scump ar fi un sacou, imaginea bărbatului va fi una ieftină dacă acesta este încheiat incorect. Sacoul cu un singur nasture va fi purtat întotdeauna încheiat. Sacoul cu doi nasturi se poartă doar cu nasturele de sus încheiat, niciodată cu ambele încheiate. Sacoul cu trei nasturi se încheie la primul de sus, uneori pot fi încheiați primii doi de sus, niciodată toți trei. Regulile se aplică atunci când bărbatul este în picioare, atunci când e așezat, își va descheia toți nasturii sacoului.
4. Culoarea inadecvată a șosetelor
Nu subestima niciodată alegerea șosetelor potrivite pentru un costum elegant. Deși puțin vizibile, șosetele inadecvate pot neutraliza într-o fracțiune se secundă imaginea unui bărbat elegant. În primul rând, șosetele trebuie să aibă mărimea potrivită și să fie din bumbac de calitate. La un bărbat elegant nu se vede niciodată glezna dezgolită atunci când stă așezat. Șosetele trebuie să se asorteze în primul rând cu pantalonii dar și cu pantofii. La un costum negru, șosetele vor fi negre. La un costum bleumarin, șosetele vor fi albastru închis. Atunci când alegi șosete pentru un costum elegant, uită cu desăvârșire de existența culorilor deschise.

Simona Lazăr

foto: Pixabay