-

Piloţii "înghiţiţi" de OZN, fenomenul straniu petrecut la baza aeriană Kinross

Fenomene ciudate, în mare parte inexplicabile, care vorbesc despre interacţiunea omenirii cu alte forme de viaţă şi civilizaţie au existat şi vor mai exista. Din motive mai puţin cunoscute, peste aceste subiecte se aşterne o tăcere nefirească, chiar înainte de a fi deschise.

Deşi trăim în era informaţiei, zidul clădit în faţa unor astfel de fenomene stranii pare să fie de neclintit. În afara de câteva relatări care au “răsuflat” legate de celebra Zona 51, se pare că istoria nu “este dispusă” încă să îşi umple filele cu astfel de întâmplări.

Una dintre cele mai bizare şi mai bine ascunse întâmplări legate de contactul cu lumea extraterestră s-a întâmplat în anul 1953, la baza aeriană Kinross, aflată în apropierea graniţei dintre Canada şi SUA.

Relatările vremii spun că doi piloţi au fost trimişi să studieze o țintă apărută pe radar peste un lac de pe granița dintre Canada și SUA. Când aceştia s-au apropiat de un OZN au dispărut cu totul, generând o avalanșă de explicații oficiale contradictorii și speculații.

Un avion condus de pilotul Felix Moncla, asistat de Robert Wilson a decolat imediat de la Baza Aeriană Kinross, pentru a investiga cazul. Pentru cei doi a fost şi ultima misiune de interceptare, pentru că nu aveau să se mai întoarcă niciodată la sol.

Avionul, care zbura cu 800 de kilometri pe oră, a urmărit obiectul vreme de 30 de minute, apropiindu-se treptat de el. La sol, operatorul radio a ghidat avionul de la 7.6 la 2.1 kilometri altitudine, urmărind pe ecranul radarului cum o luminiță o urmărea pe cealaltă.

Treptat, avionul a ajuns din urmă obiectul, la o altitudine de 2.4 kilometri. În acel moment, cele două luminițe de pe radar au devenit una singură.

Și apoi, potrivit unui raport oficial al accidentului, semnalul radar emis de avionul F89 „pur și simplu a dispărut de pe radarul stației de interceptare de la sol.” Apoi, primul semnal radar, care indica obiectul neidentificat, a virat și a dispărut definitiv.

Forțele Aeriene SUA, Paza de Coastă SUA și Forțele Aeriene Canadiene au întreprins o operațiune extinsă de căutare și salvare. Nu s-a descoperit nicio epavă și nicio urmă lăsată de piloți.

Comunicatul de presă oficial al Forțelor Aeriene privitoare la dispariție, trimisă către Associated Press, spunea că avionul dispărut „a fost urmărit de radar până când s-a contopit cu un obiect”.

Şi de atunci nu s-a mai vorbit şi nu se mai ştie nimic despre acest incident. Doar Donald Keyhoe a catalogat acest incident în cartea sa “Conspiraţia farfuriilor zburătoare” apărută în anul 1955, drept „unul dintre cele mai stranii cazuri înregistrate vreodată”.

 

Articole înrudite