-

Aceste 4 gânduri "ucid" fericirea

Vorbind depre fericire, Douglas William Jerrold spunea: "Nu-ți căuta fericirea în curtea altuia, pentru că ea se ascunde întotdeauna în casa ta".

Nu există om pe lume care să nu îşi dorească să cunoască fericirea. Viaţa ne este dată pentru a fi fericiţi, pentru a simţi acea vibraţie inconfundabilă a sufletului.

Fiecare are ideea lui despre fericire... ceea ce îl poate face fericit pe un om, îl poate lasă indiferent pe un altul. Însă în mod cert, fericirea vine din alegerile pe care le facem, din acţiunile noastre, din împăcarea cu noi înşine.

În goana după fericire uităm să punem preț pe valorile importante al vieții şi ne lăsăm purtaţi de gânduri care ne întunecă sufletul şi ne îngrădesc drumul spre fericire. Astfel realizăm, de cele mai multe ori prea târziu, că timpul nu ne iartă pe nici unul dintre noi şi că “am trecut” pe lângă fericire fără să o observăm.

Specialiştii în psihologie au stabilit faptul că în mintea îşi fac adesea loc câteva gânduri care, deşi nu par negative la prima vedere, acestea “ucid” fericirea, “blocând” calea către ea.

Iată care sunt cele 4 gânduri care nu te lasă să fii cu adevărat fericit:

1. Nici nu știu

Universul ascultă în primul rând ceea ce s-a spus cu voce tare, în al doilea rând — gândurile care sunt decorate în dorințe specifice, dar nu poate citi și descifra subconștientul. "Vrei să schimbi locul de munca pe care nu-l iubești? Să obții o funcție înaltă sau noi cunoștințe, să găsești oameni care gândesc la fel ca și tine?" — în fața rudelor sau prietenilor tăi, Universul cere clarificare.

La care primește un răspuns obscur: "nici nu știu". Nu știi, va fi o surpriză! Și surprizele destinului, din păcate, sunt rareori plăcute. Ca urmare, în loc să îmbunătățim situația, obținem probleme suplimentare.

Dacă nu sunteți nemulțumit de vreo parte a vieții voastre, vorbind despre acest lucru, asigurați-vă că menționați exact ce trebuie să se întâmple pentru a permite dificultățile.

2. Nu voi reuși

Nu există suficiente cunoștințe, deci nu va fi posibilă finalizarea unei sarcini dificile. Dar ce se întâmplă dacă un specialist se află în apropiere, gata să vă ajute cu sfaturi? Nu există suficient timp liber, ceea ce înseamnă că nu veți putea întâlni prieteni. Dar dacă șeful pleacă mai devreme? Lista acestor situații și circumstanțe poate fi continuată la nesfârșit, esența este aceeași: totul este posibil dacă norocul este de partea ta.

Principalul lucru este să nu o sperii cu expresia "Nu voi reuși".Cercetările psihologice au arătat că după cuvintele "voi încerca să o fac", norocul nu se lăsa mult așteptat, iar binele după care tânjeşti va apărea întotdeauna.

Această tehnică funcționează de minune în orice situație de viață, adăugând în mod misterios circumstanțe extrem de favorabile.

3. Aș avea să am problemele tale

O viață străină cu aspect ideal poate ascunde o mulțime de momente neplăcute ascunse — de exemplu, conflicte cu rudele, probleme cu o persoană iubită sau, dimpotrivă, un soț neîmplinit, vise și ambiții neîmplinite, sănătate proastă.Pentru a nu experimenta toate acestea pe tine, răspunde mai bine: "Aș lua o nurcă.Și aș merge la Paris!"Lasă Universul să îndeplinească exact, anume această dorință!

4. Nu spune niciodată “niciodată”

Cu alte cuvinte — nu te condamna! Nu contează dacă este vorba de parașutism sau de ticăloșie, înșelare, trădare. Soarta va face totul pentru a vă asigura că renunțați la aceste cuvinte și, cel mai probabil, lecția va fi crudă! În acest fel, Universul dovedește încă o dată că o persoană nu poate controla toate evenimentele din viața sa. Încercați să fiți mai puțin categorici. Subliniați întotdeauna că credeți acest lucru în acest moment și explicați-vă că respectați acest punct de vedere din motive foarte specifice.