-

Cinci oraşe vechi interesante din Europa

Multe orașe europene se bucură de o arhitectură frumoasă, de o istorie incomparabilă și de o cultură uimitoare.

Vă prezentăm cinci oraşe europene vechi şi interesante care merită vizitate:

1. Toledo, în Castilla-La Mancha, Spania 

Deși Toledo nu este una dintre principalele destinații de vacanţă, orașul de la sud de Madrid are cele mai multe atracții turistice din Spania. De secole, creștinii, musulmanii și evreii au trăit împreună în Orașul celor Trei Culturi.

În spatele zidurilor, vizitatorii vor găsi un patrimoniu cultural al bisericilor, palatelor, cetăților, moscheelor și sinagogilor. Datorită diversității sale istorice și culturale, centrul istoric al capitalei Castilla-La Mancha a fost declarat Patrimoniu Mondial.

2. Colmar din Alsacia, Franța

Colmar este al treilea cel mai mare oraș din Alsacia și foarte cunoscut pentru arhitectura sa bine conservată. Centrul istoric al oraşului este un joc colorat de case construite jumătate din lemn şi cu multe flori colorate.

Colmar se află la graniţa cu Germania şi este numit şi Mica Veneţie a Franţei, pentru că este străbătut de canalele râului Lauch. Colmar este oraşul natal al sculptorului Frédéric Auguste Bartholdi, care a realizat Statuia Libertăţii.

Casele, construite în stil nemţesc şi bine conservate de-a lungul timpului, oferă vizitatorilor privelişti minunate.

3. Český Krumlov, Republica Cehă

Oraşul Český Krumlov este un oraş medieval, situat în sud-vestul Cehiei, la aproximativ două ore la sud de Praga și este, prin urmare, perfect pentru o excursie de o zi din capitala cehă.

Oraşul are străzi înguste, pitoreşti şi case istorice cu balcoane din lemn. Punctul culminant al Centrului vechi este castelul cu același nume, construit în secolul al XII-lea.

4. Manarola, în Parcul Național Cinque Terre, Liguria, Italia

În Manarola, un cartier din Riomaggiore și o parte din Parcul Național Cinque Terre, se utilizează fiecare centimetru, pentru că aici casele erau așezate una lângă alta.

Cartierul cu casele multicolore a fost mult timp cunoscut drept locul pictorilor, pentru că aici lucrau artiști renumiți precum Renato Birolli. Poate fi explorat din strada principală, pe scări mici în pantă, situate în stânga și în dreapta.

5. Kotor din Muntenegru – Kotor, oraşul de coastă din Munenegru este înscris în patrimoniul mondial UNESCO.

Golful Kotor este cel mai sudic fjord din Europa. Din Evul Mediu, zidurile orașului nu s-au schimbat prea mult, așa că ele încă formează un adevărat labirint de străzi pietruite.

Cetatea San Giovanni se extinde în munți și oferă priveliști panoramice ale golfului și ale acoperișurilor de teracotă din Kotor.

Sursa: rador.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite