-

Licitaţia pentru construirea lotului de Autostradă Ploieşti - Buzău de pe A 7 Ploieşti - Paşcani va fi lansată în luna mai, iar termenul de execuţie va fi de doi ani.

Pentru lotul de autostradă Ploieşti - Buzău, cu o lungime de 63 de kilometri, Ministerul Transporturilor urmează să aprobe astăzi studiul de fezabilitate, după care pot începe şi exproprierile. Este un calendar care permite finanţarea drumului de mare viteză, cu o lungime de aproximativ 300 de kilometri, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - spune Mariana Ioniţă, directorul General al Companiei de Drumuri: „Licitaţiile de execuţie lucrări vor fi lansate la începutul lunii mai, vom avea durată estimată 24-26 luni maximum, însă vom avea /.../ de evaluare, inclusiv durata de execuţie, punctaj mai mare, celor care pot ajunge cu o durată la 18-20 luni.”

2022, contractarea lucrărilor, august 2026, încheierea execuţiei este fezabil pentru toate cele patru loturi? Răspunsul dat de Mariana Ioniţă este : „Da, dezideratul nostru este să fie inclusă la finanţare în Programul de rezilienţă. Din acest motiv am dotat-o cu tot ce e necesar ca să fie o autostradă verde.”
Autostrada A 7 Ploieşti - Buzău - Bacău - Paşcani are patru tronsoane, iar documentaţia tehnică pentru toate cele patru secţiuni va fi predată treptat, până la sfârşitul anului.

RADOR
Foto: Pixabay