-

Programul "Tomata" continuă şi anul acesta, cu unele modificări

Programul "Tomata" continuă şi anul acesta cu anumite modificări: trebuie depuse noi acte la dosar şi trebuie obţinută o cantitate mai mare de roşii. În judeţul Vâlcea, în ultimii doi ani, programul avut un impact foarte bun în rândul agricultorilor.

Reprezentanţii Direcţiei Agricole Vâlcea se aşteaptă ca anul acesta numărul producătorilor agricoli să fie mai mare, având în vedere că programul "Tomata" s-a bucurat în anii trecuţi de un real succes şi în acest judeţ. Fermierii interesaţi să acceseze ajutorul de minimis trebuie să ştie că există mai multe modificări.
Ovidiu Barbu, directorul Direcţiei Agricole Vâlcea: „Trebuie să deţină o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi de solar, trebuie să comercializeze trei tone, nu două tone de tomate în spaţii protejate, trebuie să facă dovada au comercializat trei tone, trebuie să depună o dată cu comercializarea tomatelor o copie după Registrul de tratamente fitosanitare vizat de către Oficiul Judeţean. Până acum nu era obligatoriu, în caz de ceva, putem face dovada că am respectat normele fitosanitare. O altă noutate, trebuie să depună la documentaţie copie după Registrul Agricol al Unităţii Administrativ-Teritoriale de unde se află, ceea ce până acuma nu era, în afară de adeverinţa care să ateste că deţine 1.000 de metri pătraţi de solar. Iar aceste documente, anul acesta, din cauza epidemiei, se depun fie prin poştă, fie prin email, fie prin fax la sediul Direcţiei Agricole.”
Termenul limită pentru depunerea documentelor este 15 mai.

RADOR

Foto: Pixabay