-

Culturile de primăvară vor fi afectate de secetă

Culturile de primăvară vor fi afectate de secetă pe o suprafață de aproximativ un milion de hectare, după ce și culturile semănate în toamnă au fost de asemenea afectate.

Anunțul vine din partea ministrului agriculturii, Adrian Oros, care a precizat că anul acesta a fost afectată agricultura, iar efectele negative au apărut fie din cauza faptului că s-au închis unele domenii de activitate care erau conectate la agricultură și la industria alimentară, fie pentru faptul că s-a modificat profund comportamentul cumpărătorului.

Adrian Oros: Nu avem încă cifrele, dar din estimările noastre, tot aproximativ un milion de hectare vor fi afectate, şi aici mă refer în primul rând la porumb şi la floarea soarelui. Noi am încercat să compensăm o parte din aceste pierderi.

Compensările pe care le-am făcut la nivelul Guvernului nu au acoperit nici pe departe pierderile reale pe care le-au înregistrat fermierii, dar atât a putut suporta bugetul şi am încercat ca aceste compensări să fie cât mai echilibrate, să le direcţionăm către alte sectoare de activitate, zootehnie, dar şi legumicultură sau pomicultură.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite