-

#iubimarta - ateliere de creaţie online pentru copii

Primăria Capitalei, prin creart, se alătură campaniei #stămacasă, oferind acces gratuit publicului la ateliere de creaţie pentru copii, care pot fi vizionate online, pe toată durata lunii aprilie.

Atelierele de creaţie, susţinute de trainerul Florina Mitrea, absolventă a Şcolii Populare de Artă, vor fi încărcate pe paginile de Facebook Ateliere de creaţie şi creart, în fiecare joi şi duminică, de la ora 11:00, începând cu data de 9 aprilie. (www.facebook.com/creartpmb şi www.facebook.com/atelierecreart)

Denumite sugestiv, #iubimarta, atelierele vin în sprijinul întregii familii, fiecare membru putându-se, astfel, bucura de timpul petrecut în casă, alături de cei dragi, într-un mod cât mai plăcut. La finalul atelierelor, copiii mici, alături de părinţi sau bunici, vor deprinde abilităţi creative, lucrând pe suporturi variate în tehnici cât mai diverse, care le vor pune în evidenţă talentul şi simţul artistic.

În cadrul atelierelor de pictură, publicul va descoperi secretele de compoziţie ale unui tablou, iar la atelierele de artă decorativă va realiza obiecte de decor, folosind materiale pe care le avem cu toţii prin casă.

Tematică ateliere:

Joi, 9 aprilie - Tema 1: Tablou cu flori şi fluturi - pictură cu culori de apă (tempera - guaşă) pe carton pânzat . În materialul video se vor prezenta materialele necesare, modul de realizare şi finalizarea a unui tablou.

Duminică, 12 aprilie - Tema 2: Atelier de realizare flori origami - cu ajutorul diagramelor propuse se vor crea 3 modele de flori de primăvară (Boboc de lalea, Floare deschisă de lalea şi Floare de Crin)

Joi, 16 aprilie - Tema 3: Paştele - confecţionarea unui coşuleţ din carton pe care îl vom colora, pentru ouăle încondeiate, şi realizarea unor modele Pascale cu tehnica şerveţelului şi cu culori acrilice, pe ouă fierte de găină.

Duminică, 19 aprilie - Tema 4: Hristos a Înviat! Paşte fericit! - Realizarea de tablouri şi obiecte de decor folosind cojile colorate de la ouăle ciocnite la masa festivă în tehnici mixte şi mozaic.

Joi, 23 aprilie - Tema 5: Pictură pe textile - folosirea culorilor acrilice şi tehnici de pictură pe materiale textile - ex: tricouri.

Duminică, 26 aprilie - Tema 6: Artă decorativă - realizare de tablouri din obiecte inedite folosind ce avem prin casă: nasturi coloraţi, scoici şi pietricele, fire de aţă şi beţe frigărui.

Joi, 30 aprilie - Tema 7: Pictarea unor mandale pe farfurii - tehnici de transfer model mandală pe farfurie plată, şi pictură cu culori acrilice a unei mandale.

Duminică, 3 mai - Tema 8: Mozaic - realizarea unui tablou cu ajutorul bucăţilor de mozaic cu tematica flori, păsări, fluturi, soare, lună. Mozaic creat în casă din bucăţi de carton diverse culori.

Sursa: AGERPRES