-

Guvernul are în vedere trei scenarii pentru anul şcolar

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat astăzi că Guvernul are în vedere trei scenarii pentru anul şcolar, unul dintre acestea fiind repetarea acestuia.

Ea a precizat, la RFI, că aşteaptă o analiză de la Ministerul Educaţiei pentru a vedea cum se desfăşoară învăţământul online şi programul teleşcoala, dar este prematur să se ia o decizie în acest moment.

Raluca Turcan: Sunt trei etape posibile, cel puţin din perspectiva mea: unu - ar fi ca anul şcolar să continue şi evaluările să fie aşa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea şcolilor peste perioada anunţată; al doilea scenariu ar fi al decalării evaluarilor; iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea. E foarte, foarte dificil de afirmat acum.

Vicepremierul Raluca Turcan a mai precizat că nu se poate vorbi despre o ezitare a autorităţilor în luarea unor măsuri obligatorii pentru populaţie, dar acestea trebuie să vină gradual, pentru a vedea reacţia oamenilor.

O restrângere drastică a liberei circulaţii pe timpul zilei ar putea genera reacţii neaşteptate din partea cetăţenilor, a mai declarat Raluca Turcan.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay.com

Articole înrudite